Після війни пенсія в 60 років, найімовірніше, буде недоступною, -  Мінсоцполітики
Україна

Після війни пенсія в 60 років, найімовірніше, буде недоступною, - Мінсоцполітики

1 травня, 10:16
0
0
Сподобалось?
0

Після війни, найімовірніше, пенсія в 60 років буде недоступною для багатьох українців. І не тому, що українцям не буде вистачати страхового стажу для виходу на пенсію, а тому, що забезпечувати виплату пенсій буде нікому.

Більшість українців не зможуть вийти на пенсію, оскільки держава не матиме чим платити їм пенсію. Про це заявила міністерка соцполітики Оксана Жолнович на форумі "Демографічне майбутнє України: стратегія стійкості та відновлення".

Україна стрімко втрачає працездатне населення. За словами очільниці Мінсоцполітики, вже сьогодні на одного українця, який працює, припадає один пенсіонер. Нині коефіцієнт заміщення зарплати пенсією становить в Україні близько 0,3, тобто середній пенсіонер отримує приблизно до 30% від своєї колишньої зарплати. Решту державі доводиться дотувати з держбюджету, тому що надходжень від ЄСВ не вистачає на виплату пенсій.

Сьогодні військовослужбовці отримують непогану зарплату. І, відповідно, від їхніх зарплат ідуть відрахування до Пенсійного фонду. А після війни у Пенсійного фонду таких грошей не буде.

Для заміщення принаймні до 40% зарплати пенсією для людей похилого віку Україні потрібно приблизно ще 6 млн населення, що працює. Шляхом природного приросту забезпечити ці цифри наразі не вдасться. Тому багатьом українцям доведеться довше працювати в старості, залишатися якомога довше активними та фактично забезпечувати себе своєю ж працею.

Як зазначила на форумі Оксана Жолнович, важливо повернути додому українців, які виїхали ще до повномасштабного вторгнення, а також залучити на роботу мігрантів з інших держав, які з різних причин хочуть будувати далі своє життя в Україні


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися