Боєць провів у підвалі на передовій два тижні і дивом врятувався
Україна

Боєць провів у підвалі на передовій два тижні і дивом врятувався

1 травня, 12:25
0
0
Сподобалось?
0

Боєць 130-го батальйону 241-ї бригади тероборони Володимир Войців пішов на фронт 2023 року. Щойно йому виповнилося 18, він штурмував ТЦК, щоб його взяли до війська.

Воював на Харківщині та Донеччині. Був поранений під Бахмутом. І вибрався з пекла, бо обіцяв мамі повернутися. І вірив, що побратими його витягнуть.

2 тижні в підвалі та дорога до своїх під масованими обстрілами росіян, через кілька передових позицій українських захисників – у ТСН розповіли історію порятунку 19-річного добровольця.

Змарнілий, з тяжкими пораненнями, але живий. Володимира Войціва привезли до шпиталю у Дніпрі зі східного фронту.

Село Іванівське – рубіж оборони поблизу Бахмута. Володимир на початку весни боронив його у складі 130-го батальйону тероборони. Українські позиції ворог там накриває нещадно.

В підвалі одного з будинків боєць заховався, отримавши тяжке поранення. Коли опритомнів, зрозумів, що майже не рухається: ноги були посічені уламками від мін. У тому підвалі знайшов банку варення і трохи води.

В підвалі він виживав 2 тижні: вибиратися з нього потребувало неймовірних зусиль. Але Володимир пообіцяв мамі, що повернеться.

Його помітили свої: бійці саме пробиралися на позицію.

"Кажуть, залазь, та я вже не можу. Вони мене забрали, я з ними на позиції ще тиждень був", – каже боєць.

Евакуаційні бригади виносять бійців з пекла, але Володимира забрати не могли. Мінометні обстріли не припинялися ні на мить. Побратими перетягнули пораненого на іншу позицію, потім ще на одну. Порятунок бійця був для них у ті дні найважливішою справою.

Володимирові довелося ампутувати обидві кінцівки нижче колін. Поряд з ним у Дніпрі – побратими і мама. Попереду – протезування та реабілітація. Після того він хоче повернутися до свого батальйону.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися