Азовець Петро Скрипка долає пішки тисячі кілометрів задля збору коштів на ЗСУ
Волинь

Азовець Петро Скрипка долає пішки тисячі кілометрів задля збору коштів на ЗСУ

1 травня, 11:24
0
0
Сподобалось?
0

Петро Скрипка долає великий піший марафон Україною дальністю понад тисячі кілометрів. Усе – заради підтримки своїх побратимів, воїнів, які зараз мужньо захищають країну від окупантів.

Нині чоловік не воює: через розсіяний склероз його комісували. До волонтерства воїн був у двох бригадах ТрО, потім – в «Азові» і Третій штурмовій бригаді. Зараз же чоловік каже, що просто не може сидіти склавши руки, тож почав збирати кошти для військових, організовуючи марафони.

Про нього йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

«Прослужив, на жаль, я тільки рік. За станом здоров'я мене комісували, тому що ще до війни мав розсіяний склероз, і за нього мне, на жаль, комісували з армії. Я вирішив далі підтримати військових і влаштував піший марафон», – розказує він.

Зараз азовець йде свій третій, великий піший марафон Україною з Івано-Франківська – до Харкова і назад – до Івано-Франківська. Його маршрут пролягає через Львів, Рівне, Житомир, Київ, Полтаву, Харків, Дніпро та Луцьк. Каже: місцеві давно просили, аби він завітав саме на Волинь.

За словами чоловіка, перший марафон, який він організував, відбувся ще у липні минулого року. Тоді він прямував до Німеччини. Тоді вдалося зібрати чималу суму коштів. Тому азовець не зупиняється і допомагає всім, чим може воїнам. Задля цього він організував другий, а потім і третій марафон.

Усю дорогу Петро Скрипка долає пішки. Каже: максимум за день може пройти майже до 50 кілометрів. Ночує або у наметі, або інколи зупиняється у людей, які пропонують свою поміч. Каже: справа дуже важлива, адже воїнам, які зараз в окопах, дуже важко. Їм потрібен міцний тил та підтримка. Він це розуміє, як ніхто інший, бо на власному досвіді відчув пекло війни.

«Я сам неодноразово опинявся в таких важких життєвих ситуаціях. І люди завжди підтримували та допомагали. Тому зі своєї сторони я вважаю, що і я маю віддавати так, як коли отримував допомогу», – додає Петро Скрипка.

Мети зібрати якусь конкретну суму Петро Скрипка не ставив. Каже, що наразі відкрито збір на більш ніж 100 FPV-дронів для десятків підрозділів.

Підтримати Петра Скрипку і задонатити на підтримку ЗСУ можна з реквізитами: 5375 4112 1581 1063

Також на сторінці Петра, яка має назву «Марафон Добра», у інстаграмі, тік-тоці та телеграмі можна знайти посилання на банку, куди також можна задонатити кошти.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися