Отець Костянтин з іконою, врятованою біля Авдіївки
Волинь

На Волині з’явилися ікони, вивезені з-під Авдіївки: подарував боєць 3-ї штурмової бригади

4 травня, 13:00
0
0
Сподобалось?
0

Нещодавно у Свято-Миколаївському монастирі у Жидичині Луцького району з’явилися ікони, вивезені з-під Авдіївки. Їх подарував боєць 3-ї штурмової бригади Владислав Федорчук.

Воїн передав образи, коли приїздив у Жидичин у відпустку. Тоді ж розповів волинським журналістам, що побитий храм він із побратимом побачили, коли виконували бойове завдання. І не змогли пройти повз.  Того дня вивезли одну велику ікону. Наступного повернулися і забрали ще декілька. Евакуювали їх під обстрілами, на квадроциклі. Зробили це дуже вчасно. Адже через кілька годин у церкву влучив снаряд. І тепер на її місці – руїна. «Майже в кожному населеному пункті є зруйнований храм», – додав Владислав Федорчук.
Настоятель монастиря у Жидичині Костянтин Марченко розповів «Віснику+К», що нині у них залишилась лише одна ікона Преподобних Антонія і Феодосія Печерських. Вона найбільша і найдавніша із врятованих образів. Як припустив отець Костянтин, цій іконі щонайменше років сто.
– Ми її ми відреставруємо і помістимо у храмі для молитви. Не вийматимемо тільки скло, яким посічено образ, щоб не забували про страхіття війни, – зазначив настоятель монастиря.

Він розповів, що ще чотири образи продали на благодійному ярмарку. Гроші долучили до купівлі автомобіля для бійця, який воює на Запорізькому напрямку.

– У нас щонеділі відбуваються такі ярмарки. До них активно долучаються прихожани. З монастиря на фронт уже поїхало 12 автомобілів, 40 буржуйок, 15 старлінків тощо, – зазначив отець Костянтин. – До нас приходять жителі Жидичина, навколишніх сіл, чиї рідні воюють. Говорять про потребу, ми перевіряємо, уточнюємо дані і робимо все, щоб допомогти.

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися